Vit chokladglass med apelsin

18 röster
60 m
4
60 m
4
4 portioner

Du behöver

Glass

  • 1 vaniljstång
  • 0,5 dl florsocker
  • 100 g vit choklad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 msk apelsin, zest

Apelsin med konjak

  • 3 apelsiner
  • 3 msk florsocker
  • 30 g smör
  • 2 msk cognac

blandade bär

  • 100 g hallon
  • 100 g blåbär
  • 100 g jordgubbar
  • 3 msk florsocker
  • 30 g smör

Gör så här

  1. Sjud 3 dl grädde med vaniljstång, apelsinskal och socker.
  2. Vispa resterande 2 dl grädde.
  3. Smält chokladen på svag värme i vattenbad.
  4. Häll ner den sjudande grädden i chokladen. Rör under omrörning och ner den vispade grädden. Ställ in glassen i frysen eller kör den i glassmaskin.
  5. Apelsin med konjak
    Värm en panna med socker, smör, apelsin och konjak. Låt koka ihop.
  6. Blandade bär
    Värm en panna med socker, smör och bär. Fräs ihop ungefär fyra minuter.
20 februari 2019