Vispad brie med saffranshonung och pistagenötter

NYHET
Vispad brie med saffranshonung och pistagenötter
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vispad brie med saffranshonung och pistagenötter

7 ingredienser

15 min

Decembers godaste tilltugg att servera till minglet eller fördrinken. Så enkelt att göra och försvinnande mumsigt!

Ingredienser

Håll skärmen tänd
  • 500 g brieost
  • 1 dl honung
  • 0,5 g saffran
  • pistagenötter, hackade
  • flingsalt
  • timjan

Servering

  • baguette

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Värm upp honung och saffran i en kastrull under omrörning. Ta bort från värmen när honungen har börjat sjuda.
  2. Skär baguette i skivor och rosta i ugnen eller i en stekpanna i smör eller olivolja. Toppa med flingsalt.
  3. Skär bort kanterna på brieosten. Mixa bitar av brie till en slät röra i en mixer.
  4. Bre ut den vispade brieosten på ett fat. Ringla över saffranshonung och strö över pistagenötter. Avsluta med lite flingsalt och timjan. Servera tillsammans med brödet.