Vispad brie med hjortron och marconamandlar

NYHET
Vispad brie med hjortron och marconamandlar
Foto: Andreas Grahn
Emilia Nilsson profilbild ny
Emilia Nilsson profilbild ny

Vispad brie med hjortron och marconamandlar

5 ingredienser

10 min

En otroligt fluffig och len kräm blir det när du mixar brieost. Lägg upp i en skål, toppa med flingsalt, mandlar, rosmarin och generöst med hjortronmarmelad. Sen är det bara att dippa loss - underbart gott!

Ingredienser

portioner
  • 500 g brieost
  • 3 dl hjortronsylt
  • flingsalt

Topping

  • marconamandel
  • färsk rosmarin

Gör så här

  1. Skär bort kanterna på brieosten, dela den i mindre bitar.
  2. Lägg ostbitarna i en mixer och mixa i ca 5 min. Den blir fluffigare ju längre du mixar.
  3. Lägg upp ostkrämen på ett fat och gör en grop med skeden i mitten. Lägg hjortronsylten i gropen av ostkrämen och toppa med flingsalt, marconamandlar.