Violmousse med lavendelflarn och blåklintscrumble

0 röster
90 m

Doften som kommer med gryningens fågelkvitter, när man står barfota i daggvått gräs. Blommig dessert med violmousse, lavendeldoftande mandelflarn och crumble på mandelmassa och blåklint.

Visa mer
90 m

Du behöver

Violmousse

  • 3 dl grädde
  • 0,75 dl socker
  • 2 äggvitor
  • 1 citron, saften från
  • violessens
  • violett färg

Lavendelflarn

  • 100 g skållad mandel
  • 100 g socker
  • 100 g smör
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk grädde
  • 1 tsk torkad lavendel

Blåklintscrumble

  • blå mandelmassa
  • blåklintsblad

Servering

  • färska blomblad
  • smultron eller vinbär
  • björksirap (eller lönnsirap)

Gör så här

  1. Violmousse
    Vispa grädde och socker tills det är tjockt. Tillsätt citronsaft, violessens och färg.
  2. Vispa äggvitorna hårt i en ren bunke och vänd ner i grädden. Kyl.
  3. Lavendelflarn
    Finhacka hälften av mandeln. Mal resten.
  4. Blanda alla ingredienser utom mandeln i en gryta och låt sjuda upp. Tillsätt mandel och koka upp igen. Låt svalna.
  5. Häll ut smeten på bakplåtspapper och grädda i 170 grader i 8-10 minuter. Låt de svalna och bryt sedan oregelbundna bitar.
  6. Blåklintscrumble
    Massera in blåklintsbladen i mandelmassa och riv sedan mandelmassan ner på en plåt. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter.
  7. Montering
    Gör en vacker dessertskapelse som efterliknar en blomsteräng.
1 november 2016

Fler goda recept