Vintrig blodapelsinsorbet

Vintrig blodapelsinsorbet
Foto: Tv4
Dante Zia
Dante Zia

Vintrig blodapelsinsorbet

3

7 ingredienser

30 m

Dags att damma av glassmaskinen såhär i vintermörkret! Det här är en god och uppfriskande sorbet.

Tips! Denna sorbeten är god med strimlad, färsk basilika och några droppar av en god och gräsig olivolja. Äger du ingen glassmaskin går det utmärkt att hälla glassblandningen i en bunke och använda frysen för att frysa glassen. Var dock noga med att blanda glassen någon gång varje halvtimme som glassen är i frysen fram tills den stelnat.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 2 gelatinblad
  • 50 g vatten
  • 200 g strösocker
  • 40 g glykos
  • 400 g blodapelsinjuice, silad
  • 2 citroner, saften (ca. 1 dl)
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i en liten skål med kallt vatten.
  2. Värm vatten, strösocker och glykos tills strösockret löst sig.
  3. Blanda saften från blodapelsinen och citronen med sockerlagslösningen från momentet ovan.
  4. Krama ur vattnet från gelatinbladen och vispa ner dem i smeten.
  5. Smaka av glassblandningen med citronsaft.
  6. Sila glassblandningen och häll i behållaren till glassmaskinen och kör glassen tills den är fast och glassig. Ät direkt eller förvara i frysen.