Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake
Foto: Roland Persson
Systrarna Eisenman
Systrarna Eisenman

Pepparkakscheesecake

128

11 steg att laga

15 ingredienser

Pepparkakscheesecake är godast om den får stå i kylen över natten. Perfekt när man vill kunna förbereda!

Ingredienser

Pepparkaksbotten

  • 25 pepparkaka
  • 75 g smör, smält

Cheesecakefyllning

  • 800 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 2,5 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 tsk malen ingefära
  • 0,5 tsk malen nejlika
  • 4 ägg
  • ca 10 pepparkaka

glasyr

  • 100 g färskost (eller annan cream cheese)
  • 1 dl florsocker

Dekoration

  • några pepparkakor

Gör så här

  1. Pepparkaksbotten
    Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör ca 25 pepparkakor och smör i en matberedare.
  3. Tryck ut blandningen i botten på en bakform med löstagbar kant och kyl medan fyllningen görs.
  4. Cheesecakefyllning
    Rör ihop cream cheese och socker.
  5. Blanda i vetemjöl, vaniljsocker, salt och kryddor och rör till en slät smet.
  6. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
  7. Häll hälften av smeten i formen. Grädda i 15–20 minuter eller tills kakan har stelnat något.
  8. Lägg försiktigt ut ca 10 pepparkakor och fyll på med resten av smeten.
  9. Grädda i ytterligare 35–40 minuter i nedre delen av ugnen.
  10. Låt kakan kallna helt och lossa den försiktigt ur formen med en kniv. Kakan är godast om den får stå i kylen över natten.
  11. Blanda ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över kakan. Dekorera med pepparkakor.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer