Vinägrett med karamelliserad lök

NYHET
Vinägrett med karamelliserad lök
Foto: TV4
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten
Carla von hofsten profilbild nyJosefine Haamer von Hofsten

Vinägrett med karamelliserad lök

8 ingredienser

20 min

Alla sallader blir tusen gånger godare med den här dressingen! Den karamelliserade löken ger dressingen en djup och rundare smak - testa!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger (eller citron eller äppelcidervinäger)
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • svartpeppar
  • örtsalt (eller salt)

Gör så här

  1. Skala och strimla löken fint.
  2. Stek löken i rapsoljan tills den är genomskinlig och mjuk på medelhög värme.
  3. Mixa ihop den stekta löken med övriga ingredienser till en slät dressing. Ringla den över din sallad eller ha den i botten av din salladsburk!