En gräddig och smakrik hummersoppa kräver också ett vin som matchar upp det - alltså ett lite mer smakrikt, fylligt vin som gärna får vara fatlagrat. Här är fyra vintips som passar bra till en krämig hummersoppa!
Ett torrt, piggt och brödigt bubbel är ett säkert kort till hummersoppa, till exempel en champagne eller crèmant. De små fina bubblorna och den pigga syran kommer lyfta soppan fint. Här är receptet på Leif Mannerströms hummersoppa!
La Chouette de Champillon, Blanc de Noirs Nr 77366, 349 kr
Clotilde Davenne, Brut Extra Crémant de Bourgogne Nr 7725, 175 kr
Äntligen grytsäsong och vad är mysigare än att låta en gryta stå och puttra och samla smak en hel dag? Men.. Vad ska man dricka för vin till grytorna? Vi frågade sommelier Maya Samuelsson om tips!
Grüner Veltliner är Österrikes stolthet! Det är landets mest odlade druva och älskas för sin pigga syra, fruktiga toner och peppriga lilla twist. Vi på redaktionen tycker det här är ett vin som förtjänar mycket mer uppmärksamhet - inte bara för att vi gillar den friska goda smaken utan för att det är ett vin där man verkligen får valuta för pengarna.
Barolo och Nebbiolo… visst har du hört det förut? Barolovin är nämligen en storfavorit, åtminstone bland sommelierer och vinkännare världen över. Många tycker dock det är svårdrucket, strävt med mycket syra - så att käkarna knyter sig. Men till rätt mat, med rätt årgång kan vinet förföra vem som helst!