Sätt ugnen på 85 grader varmluft eller 100 grader vanlig ugn.
Del 1 Putsa karrén och ta bort hinnor, men spara allt fett. Salta och peppra runtom.
Skär lök, äpple och palsternacka i klyftor. Behåll skalet på äpplet och palsternackan. Krossa vitlöksklyftorna.
Skär bort svålen på fläsket (om den finns kvar) och skär sedan köttet i grova bitar.
Smält smöret i en järngryta som tål ugn.
Bryn grönsaker, äpple och fläsk. Lägg i köttet.
Häll på viltfonden, tillsätt enbär och lagerblad. Koka upp på spisen och sätt in grytan i ugnen med lock. Koka över natten, eller i 12 timmar. Köttet ska vara så mört att det faller isär.
Plocka upp karrén ur grytan och placera på en tallrik eller i en skål.
Koka ihop fonden som är kvar i grytan tills ca 3 dl återstår. Sila bort grönsaker och äpple.
Dra isär karrén i strimlor med hjälp av två gafflar.
Del 2 Bryn smöret i en stor stekpanna och lägg i det dragna köttet.
Häll på fonden och låt koka in tills köttet får lite yta. Krydda med viltsalt.
Tillbehör Skär bröden på mitten. Värm lock och botten i ugn, torr stekpanna eller brödrost.
Bred pepparrotskräm på botten och lock.
Lägg syrad vitkål och vildsvin på botten.
Toppa med rårörda lingon och kruspersilja .
Lägg på locket och ät direkt!
Pepparrotskräm Blanda ingredienserna väl med en sked.