Vilda bönor
Vilda bönor
18 ingredienser
20 m
Det här receptet är perfekt för dig som har vill äta grönare men inte tagit steget fullt ut.
Se Jessica Frej laga receptet

Ingredienser
- 6-8 dl färdigkokta kidneybönor (eller svarta bönor)
- 2 krm salt
- 2 krm vitpeppar
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm grönpeppar
- 2-3 enbär, krossade
- smör (att steka i)
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 2,5 dl vispgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 2 msk koncentrerad svartvinbärssaft
- 2 msk koncentrerad oxfond (grönsak om du är vegetarian)
- 1 msk soja (mörk)
- ev 2 msk maizenaredning (eller liknande)
- 1,5 dl lingon
- 0,5 dl persilja, finhackad (eller timjan)
- kokt potatis, pressad (till servering)
Gör så här
- Låt bönorna tina om de varit frysta.
- Stek bönorna på hög värme i smör tillsammans med alla kryddor så de får lite stekyta.
- Strimla lök och vitlök och låt det steka med några minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser utom redning, lingon och örter.
- Låt puttra under lock i ett par minuter.
- Red grytan med maizenaredning om du vill ha den tjockare.
- Addera lingon och rör om.
- Dekorera med finhackad persilja (eller timjan) och servera med pressad potatis.