I samarbete med WW ViktVäktarna

ViktVäktarnas saffransbullar

1 röst
1,5 h
40 st
Viktväktarnas saffransbullar
Foto: ViktVäktarna

Ska du baka klassiska saffransbullar till Lucia? Prova dessa goda och saftiga, men något kalorisnålare bullar.

SmartPoints /st: 5

För att få fler smarta recept, bli medlem i ViktVäktarna. Klicka här.

Visa mer
1,5 h
40 st

Du behöver

  • 50 g jäst
  • 100 g flytande margarin
  • 5 dl mjölk 0,5%
  • 250 g kvarg naturell 1 %
  • 1 förp saffran
  • 1,5 dl vit sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 17-18 dl vetemjöl

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölk och kvarg, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
  2. Häll på resterande degspad och tillsätt saffran, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och formas till lussekatter (som ett S). Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  4. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin. Grädda i ugn 225 grader ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.
Tips!
Viktväktarna Lättare julkola
20 september 2018

Laddar fler recept