• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

WW ViktVäktarnas saffransbullar

Viktväktarnas saffransbullar
Foto: WW ViktVäktarna

WW ViktVäktarnas saffransbullar

4 steg att laga

10 ingredienser

1,5 h

Ska du baka klassiska saffransbullar till Lucia? Prova dessa goda och saftiga, men något kalorisnålare bullar.

Klicka här för att få fler smarta recept eller bli medlem i WW ViktVäktarna.


läs mer
ww saffransbullar points

Ikonerna visar SmartPoints för de olika planer du kan bli matchad med som WW ViktVäktarna medlem >>

Ingredienser

portioner40 st
  • 50 g jäst
  • 100 g flytande margarin
  • 5 dl lättmjölk (0,5 %)
  • 250 g lättkvarg
  • 1 förp saffran
  • 1,5 dl vit sirap
  • 0,5 tsk salt
  • 17-18 dl vetemjöl

Pensling och garnering

  • 1 ägg
  • 0,5 dl russin

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke. Smält margarinet i en kastrull, häll på mjölk och kvarg, värm till 37 grader. Häll lite av degspadet över jästen och rör om så att den löser sig.
  2. Häll på resterande degspad och tillsätt saffran, sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  3. Ta upp degen på mjölat bakbord, knåda den och dela i 40 bitar som rullas och formas till lussekatter (som ett S). Lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
  4. Pensla med uppvispat ägg och garnera med russin. Grädda i ugn 225 grader ca 8-10 minuter. Ta ut och låt svalna på galler under bakduk.
TIPS!
Viktväktarna Lättare julkola

Fler tips från WW ViktVäktarna