Vikt omelett med stuvad spenat

NYHET
Vikt omelett med stuvad spenat
Foto: TV4
stefan ekengren profilbild ny
stefan ekengren profilbild ny

Vikt omelett med stuvad spenat

14 ingredienser

Matig omelett fylld med en krämig spenatstuvning och parmesan. Bjud den gärna med en fräsch grönsallad.

Ingredienser

portioner

Omelett (till 1 omelett)

  • 3 ägg
  • 3 msk vatten
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • ca 1 krm salt
  • smör

Fyllning (till 4 omeletter)

  • 25 g smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 200 g färsk spenat
  • 25 g smör, brynt
  • 0,5 dl parmesanost, riven
  • salt
  • muskot

Gör så här

  1. Vispa ihop ägg, citronskal och salt i en bunke.
  2. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk under vispning. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter, vispa då och då. Smaka av med salt och peppar, håll varm till servering.
  3. Fräs spenaten i det brynta smöret så att den sjunker i hop något. Tillsätt stuvningen och låt koka upp. Avsluta med muskot och salt.
  4. Värm lite smör i en stekpanna till medelvärme. Häll i omelettsmeten. Rör runt med ätpinnar eller en slickepott de första sekunderna tills omeletten börjar stanna, låt den då stanna utan att röra vidare.
  5. När omeletten fortfarande är lös lägger du stuvning och parmesan i mitten. Vik omeletten över stuvningen och stjälp upp den på ett fat, servera direkt.