Matig omelett fylld med en krämig spenatstuvning och parmesan. Bjud den gärna med en fräsch grönsallad.
Ingredienser
Omelett (till 1 omelett)
3 ägg
3 msk vatten
0,5 citron, finrivet skal
ca 1 krm salt
smör
Fyllning (till 4 omeletter)
25 g smör
3 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl standardmjölk
200 g färsk spenat
25 g smör, brynt
0,5 dl parmesanost, riven
salt
muskot
Gör så här
Vispa ihop ägg, citronskal och salt i en bunke.
Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde och mjölk under vispning. Koka upp och låt koka försiktigt några minuter, vispa då och då. Smaka av med salt och peppar, håll varm till servering.
Fräs spenaten i det brynta smöret så att den sjunker i hop något. Tillsätt stuvningen och låt koka upp. Avsluta med muskot och salt.
Värm lite smör i en stekpanna till medelvärme. Häll i omelettsmeten. Rör runt med ätpinnar eller en slickepott de första sekunderna tills omeletten börjar stanna, låt den då stanna utan att röra vidare.
När omeletten fortfarande är lös lägger du stuvning och parmesan i mitten. Vik omeletten över stuvningen och stjälp upp den på ett fat, servera direkt.