Vegofärslimpa med dragonsås och klyftpotatis

Anamma Vegofärslimpa med dragonsås och klyftpotatis
Foto: Köket.se

Vegofärslimpa med dragonsås och klyftpotatis

22 ingredienser

60 min

Vegetarisk köttfärslimpa med klyftpotatis, citrondressad gurka och en ljuvlig gräddsås med dijonsenap och dragon. Klassiska och väldigt goda smaker!

Anamma Formbar Färs
Anamma formbar färs produkt

Anamma Formbar Färs

Perfekt konsistens och enkel att krydda och forma själv.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Färslimpa

  • 1 gul lök
  • olja, till stekning
  • 500 g Anamma Formbar Färs
  • 2 dl mjölk
  • 0,75 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar

Klyftpotatis

  • 900 g potatis
  • olja
  • salt
  • svartpeppar

Dragonsås

  • 1 gul lök (liten)
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk torkad dragon
  • salt

Citrondressad gurka

  • 1 gurka
  • 2 tsk citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Tina färsen.

Citrondressad gurka

  1. Skiva gurkan tunt och lägg i en skål. Pressa över lite citronsaft och strö över salt och socker. Blanda om och låt stå i kylskåp fram till servering.

Klyftpotatis

  1. Skär potatis i klyftor och lägg upp på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ringla över lite olja och krydda med salt och peppar. Rör om och ställ in i ugnen i ca 15 minuter. Gör under tiden färslimpan.

Färslimpa

  1. Finhacka den gula löken och fräs mjuk i olja.
  2. Blanda ströbröd, mjölk och ägg i en bunke och låt svälla i ca 10 minuter. Blanda ner den stekta löken och vegofärsen. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma färsen till en fin limpa eller tryck ner färsen i en oljad brödform. Lägg upp hela limpan på ugnsplåten med potatisen. Sänk värmen på ugnen till 200 grader och rosta allt tillsammans i ca 30-40 minuter.

Dragonsås

  1. Finhacka löken och fräs den mjuk tillsammans med olja i en kastrull eller panna. Slå över grädde, fond och dijonsenap. Krydda med dragon och låt koka ihop några minuter. Smaka av med salt.
  2. Servera köttfärslimpan och potatisen med den varma dragonsåsen och citrondressad gurka.
TIPS!
Fler tips!
Anamma Tacogratäng med syrlig salsa och nachos

Fler tips!

Fler tips och härliga recept från Anamma!

Läs mer