Vegobullar med äpple och gräddsås

Vegobullar med äpple och gräddsås
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Vegobullar med äpple och gräddsås

2

18 ingredienser

30 m

”Jag älskar köttbullar av alla dess slag och nu vill jag via hur man gör riktigt goda köttbullar, utan kött! Det är lätt som en plätt.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Vegobullar

  • 500 g formbar vegofärs
  • 1 äpple, litet och rivet
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 0,5 dl majsmjöl
  • rapsolja (till stekning)

Calvadossås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk majsstärkelse
  • 1 msk calvados
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 800 g potatis, skalad
  • salt
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 äpple, litet och finhackat

Gör så här

  1. Vegobullar
    Blanda ihop ingredienserna och rulla sedan till bullar.
  2. Stek bullarna i rapsolja eller smör på medelvärme så de får fin färg runt om.
  3. Calvadossås
    Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ihop till en sås.
  4. Smaka av och se om det behövs mer salt.
  5. Tillbehör
    Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  6. Pressa den genom en potatispress.
  7. Servera bullarna med pressad potatis, calvadosåsen, persilja och äpple för syrlighet.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon matberedare

Bästa köptipsen!

Blender, stavmixer och matberedare. Här får du bästa tipsen!

Läs mer