Vegobullar med äpple och gräddsås

Vegobullar med äpple och gräddsås
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Vegobullar med äpple och gräddsås

18 ingredienser

30 m

”Jag älskar köttbullar av alla dess slag och nu vill jag via hur man gör riktigt goda köttbullar, utan kött! Det är lätt som en plätt.” /Jessica Frej

Ingredienser

portioner4 - 6

Vegobullar

  • 500 g formbar vegofärs
  • 1 äpple, litet och rivet
  • 1 msk lökpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vitpeppar
  • 0,5 dl majsmjöl
  • rapsolja (till stekning)

Calvadossås

  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk majsstärkelse
  • 1 msk calvados
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 msk soja (ljus)
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • 800 g potatis, skalad
  • salt
  • 1 dl persilja, hackad
  • 1 äpple, litet och finhackat

Gör så här

Vegobullar

  1. Blanda ihop ingredienserna och rulla sedan till bullar.
  2. Stek bullarna i rapsolja eller smör på medelvärme så de får fin färg runt om.

Calvadossås

  1. Lägg alla ingredienser i en kastrull, koka upp och låt puttra ihop till en sås.
  2. Smaka av och se om det behövs mer salt.

Tillbehör

  1. Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Pressa den genom en potatispress.
  3. Servera bullarna med pressad potatis, calvadosåsen, persilja och äpple för syrlighet.