Vegetariska wraps med avokadohummus

14 röster
45 m
4

Den här härliga wrapen med avokadohummus är en perfekt macka att ta med på utflykten! Matig, krispig, krämig och god.

45 m
4
4 portioner

Du behöver

Vegetariska wraps

  • 300 g sötpotatis
  • olja
  • 300 g rödkål
  • 65 g babyspenat (färsk)
  • 0,5 rödlök
  • 1 dl valnötter
  • 1 granatäpple
  • 250 g fetaost
  • 4 bröd (wrapbröd)

Avokadohummus

  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk tahinipasta
  • 1 klyfta vitlök
  • ca 1 tsk salt
  • 380 g kikärtor, färdigkokta
  • 0,5 dl vatten
  • 2 avokador
  • 0,5 dl olivolja

Dressing

  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk honung
  • 1 msk citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Vegetariska wraps
    Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Dela sötpotatisen i bitar och lägg på en ugnsplåt med lite olja. Ställ in i ugnen i 25-30 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Avokadohummus
    Pressa citronen och mixa med en stavmixer tillsammans med tahini, vitlök och cirka 1 tsk salt i en minut.
  4. Häll av kikärtorna och häll över allt i en food processor. Tillsätt vatten, avokado och olja och mixa länge till en slät och fin hummus.
  5. Dressing
    Mixa samman alla ingredienser till dressingen.
  6. Vegetariska wraps forts.
    Vänd ner rödkål, babyspenat och rödlök i dressingen.
  7. Rosta valnötterna i en stekpanna under omrörning cirka fem minuter.
  8. Skala granatäpplet och smula fetaosten.
  9. Montera ihop allt till en wrap eller lägg i en burk för att äta det som en mumsig bowl.
1 april 2020