Vegetariska vårrullar - Wichudaporns recept

6 röster
1 h
15 stycken

Vegetariska vårrullar med hemgjord sweet chilisås är både krispigt och gott. Perfekt till helgens middag!

Visa mer
1 h
15 stycken

Du behöver

Sweet chilisås

  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vatten
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 tsk salt
  • 4 röda chilifrukter, urkärnade och skurna i tunnan skivor
  • 1 kvist färsk koriander, finhackad
  • 1 salladslök, skivor

Fyllning

  • 100 g glasnudlar
  • 3 msk matolja
  • 1 klyfta vitlök, finhackad
  • 250 g vitkål, finstrimlad
  • 2 morötter, grovriven (medelstor)
  • 85 g purjolök
  • 4 msk ostronsås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 200 g enokisvamp, rotplattan bortskuren
  • 1 tsk salt
  • svartpeppar, nymalen

Vårrullar

  • 15 ark vårrulledeg (19×19 cm)
  • 7-8 dl matolja, till friteringen
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sweet chilisås 
    Blanda socker, vatten, vinäger och salt i en kastrull och koka ihop på svag värme tills det blir simmigt, ca 15 minuter.
  2. Låt såsen svalna och lägg i chili, koriander och salladslök. 
  3. Fyllning
    Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten i 10 minuter, häll sedan av. 
  4. Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i vitlök och fräs den tar färg. 
  5. Lägg i vitkål, morot och purjolök och fräs under omrörning i ca 5 minuter. 
  6. Tillsätt ostronsås, soja, svamp, salt och peppar. Rör till en smidig blandning. 
  7. Sänk värmen till medelvärme och lägg i nudlarna och blanda väl. Låt det svalna. 
  8. Vårrullar
    Ha ett hörn närmst dig, lägg på fyllning (rör om varje gång du tar fyllning), vik in alla sidor utom den översta, pensla degkanterna med vatten för att klistra ihop. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt.
  9. Hetta upp oljan till 175 grader i en gryta. Lägg i 2-3 rullar åt gången och fritera tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter. 
  10. Låt den rinna av på hushållspapper. 
  11. Servera med sweet chilisås.

Laddar fler recept...