Vegetarisk smörgåstårta med betor

Vegetarisk smörgåstårta med betor

Av: Ulrika Högberg

Från: Nyhetsmorgon

20 ingredienser

1 h

En härlig vegetarisk smörgåstårta med betor, getost och nötter.

Ingredienser

portioner8 - 10
  • 6 landgångsbröd (gärna 3 vita och tre mörka)

Fyllning 1

  • 3 rödbetor, kokta
  • 200 g getost (mjuk på rulle)
  • 200 g färskost
  • 1 msk honung
  • salt
  • svartpeppar

Fyllning 2

  • 1 rotselleri, skalad och delad i mindre bitar (stor)
  • olivolja
  • ev 3 klyftor vitlök
  • salt
  • peppar
  • 300 g kikärtor, kokta

Överdrag

  • 30-50 g ramslök, mixas eller finhackas
  • 200 g färskost
  • 1 dl crème fraîche

Topping

  • ca 200 g valnötter, rostade och finhacka
  • 1-2 gulbetor, rå och finstrimlad (gärna olivolja, flingsalt och svartpeppar på)
  • 1 förp grönkål
  • 1 sallad

Gör så här

Fyllning 1

  1. Blanda samman ingredienserna till fyllning 1.

Fyllning 2

  1. Blanda rotselleribitarna med lite olivolja, eventuellt tre skalade vitlöksklyftor, salt och peppar. Baka av i ugnen på ca 185 grader tills de är mjuka och fått en lite rostad ton. Mixa dem sedan med kikärtorna till en jämn kräm.
  2. Varva landgångsbröden med fyllningarna.

Överdrag

  1. Blanda samman ingredienserna till överdraget och bred det över tårtan.

Topping

  1. Toppa tårtan med valnötter, gulbeta, grönkål och sallad.