1 rotselleri, skalad och delad i mindre bitar (stor)
olivolja
ev 3 klyftor vitlök
salt
peppar
300 g kikärtor, kokta
Överdrag
30-50 g ramslök, mixas eller finhackas
200 g färskost
1 dl crème fraîche
Topping
ca 200 g valnötter, rostade och finhacka
1-2 gulbetor, rå och finstrimlad (gärna olivolja, flingsalt och svartpeppar på)
1 förp grönkål
1 sallad
Gör så här
Fyllning 1
Blanda samman ingredienserna till fyllning 1.
Fyllning 2
Blanda rotselleribitarna med lite olivolja, eventuellt tre skalade vitlöksklyftor, salt och peppar. Baka av i ugnen på ca 185 grader tills de är mjuka och fått en lite rostad ton. Mixa dem sedan med kikärtorna till en jämn kräm.
Varva landgångsbröden med fyllningarna.
Överdrag
Blanda samman ingredienserna till överdraget och bred det över tårtan.
Topping
Toppa tårtan med valnötter, gulbeta, grönkål och sallad.