Vegetarisk hönökaka

0 röster
4
Vegetarisk hönökaka
Foto: TV4

God och grön.

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 0,5 hönökaka
  • 2-3 tomater, skivade
  • italiensk salladskrydda
  • 2 msk smör
  • 1-2 dl strimlad purjolök
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 2 dl rivet vitt bröd
  • 1,5 dl dill och persilja, blandat
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl riven ost
  • 2 ägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Täck kakan med tomater, pudra över med salladskrydda.
  2. Fräs ihop smör, purjo och vitlök hastigt. Ta av värmen, rör ned rivet bröd, kryddor, ost och ägg. Fördela över tomaterna.
  3. Gratinera mitt i ugnen ca 10 min. Dela i bitar.
26 januari 2009

Laddar fler recept