I samarbete med Hälsans Kök

Veganska sausages in a blanket med senapsdipp

1 röst
35 m
Veganska Sausages in a blanket med senapsdipp
Foto: Siri Barje

Pigs in a blanket på vegetariskt vis med vegokorv. Servera med en krämigt god senapsdipp.

Visa mer
35 m

Du behöver

  • 300 g Hälsans Kök Vegokorv
  • 2 msk rapsolja
  • 150 g vegansk smördeg
  • 2 msk sesamfrön (svarta och vita)
  • 0,5 dl sojamjölk
  • 0,5 kruka färsk gräslök
  • havssalt, för servering

Senapsdipp

  • 0,5 dl vegansk färskost
  • 0,5 dl vegansk majonnäs
  • 2 msk grovkornig senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk citronsaft, färskpressad
  • salt
  • peppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Tina korvarna och skär dem i tre delar. Stek dem snabbt i rapsolja och låt svalna.
  3. Skär smördegen i långa trianglar, rulla in korvbitarna med den breda delen först och tryck in den lilla svansen på slutet. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med med sojamjölk och strö över sesamfrön.
  4. Grädda i ugnen i 25 minuter tills de är gyllene. Gör dippen under tiden.
  5. Blanda alla ingredienser till dippen och låt stå kallt. Hacka gräslök.
  6. Servera vegan pigs in a blanket med gräslök och havssalt och senapsdippen!

Laddar fler recept...