Veganska kärleksmums med glasyr

koket.se
Veganska kärleksmums med glasyr
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Veganska kärleksmums med glasyr

17 ingredienser

45 m

Kärleksmums med smarrig glasyr är smått oslagbart till fikat! Den här versionen är dessutom vegansk.

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner8 - 12 bitar
  • 3 dl kikärtsspad
  • 5,5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl växtbaserad dryck

Glasyr

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kaffe
  • 3 msk växtbaserad dryck
  • 0,5 tsk salt
  • 500 g florsocker
  • riven kokos (till topping)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med en elvisp.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ner det i smeten.
  4. Smält margarinet i mikron och blanda i växtdrycken (jag använde havremjölk).
  5. Häll margarinblandningen i smeten och blanda till en slät och klumpfri smet.
  6. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda sedan kakan i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
  7. Ta ut och låt svalna något.
  8. Gör hål i kakan med hjälp av exempelvis en gaffel eller sugrör. På så sätt kan glasyren rinna ner i kakan och göra den extra saftig.

Glasyr

  1. Smält margarinet i mikron.
  2. Sikta sedan ner de övriga ingredienserna i smöret, förutom kokosflingorna.
  3. Vispa eller rör ihop till en slät glasyr.
  4. Toppa sedan kakan med glasyren och avsluta med att strö över kokosflingor.