Veganska kärleksmums med glasyr
Veganska kärleksmums med glasyr
17 ingredienser
45 m
Kärleksmums med smarrig glasyr är smått oslagbart till fikat! Den här versionen är dessutom vegansk.
Se Linnea Orvegård laga receptet

Ingredienser
- 3 dl kikärtsspad
- 5,5 dl strösocker
- 2 dl kakao
- 6 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk salt
- 200 g mjölkfritt margarin
- 2 dl växtbaserad dryck
Glasyr
- 200 g mjölkfritt margarin
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 0,5 dl kaffe
- 3 msk växtbaserad dryck
- 0,5 tsk salt
- 500 g florsocker
- riven kokos (till topping)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med en elvisp.
- Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ner det i smeten.
- Smält margarinet i mikron och blanda i växtdrycken (jag använde havremjölk).
- Häll margarinblandningen i smeten och blanda till en slät och klumpfri smet.
- Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda sedan kakan i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
- Ta ut och låt svalna något.
- Gör hål i kakan med hjälp av exempelvis en gaffel eller sugrör. På så sätt kan glasyren rinna ner i kakan och göra den extra saftig.
Glasyr
- Smält margarinet i mikron.
- Sikta sedan ner de övriga ingredienserna i smöret, förutom kokosflingorna.
- Vispa eller rör ihop till en slät glasyr.
- Toppa sedan kakan med glasyren och avsluta med att strö över kokosflingor.