Veganska kärleksmums med glasyr

Veganska kärleksmums med glasyr
Linnea Orvegård
Linnea Orvegård

Veganska kärleksmums med glasyr

17 ingredienser

45 m

Kärleksmums med smarrig glasyr är smått oslagbart till fikat! Den här versionen är dessutom vegansk.

Se Linnea Orvegård laga receptet

logo

Ingredienser

Håll skärmen tänd
8 - 12 bitar
  • 3 dl kikärtsspad
  • 5,5 dl strösocker
  • 2 dl kakao
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 2 dl växtbaserad dryck

Glasyr

  • 200 g mjölkfritt margarin
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 dl kaffe
  • 3 msk växtbaserad dryck
  • 0,5 tsk salt
  • 500 g florsocker
  • riven kokos (till topping)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa kikärtsspad och strösocker fluffigt med en elvisp.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en separat skål och sikta sedan ner det i smeten.
  4. Smält margarinet i mikron och blanda i växtdrycken (jag använde havremjölk).
  5. Häll margarinblandningen i smeten och blanda till en slät och klumpfri smet.
  6. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda sedan kakan i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
  7. Ta ut och låt svalna något.
  8. Gör hål i kakan med hjälp av exempelvis en gaffel eller sugrör. På så sätt kan glasyren rinna ner i kakan och göra den extra saftig.

Glasyr

  1. Smält margarinet i mikron.
  2. Sikta sedan ner de övriga ingredienserna i smöret, förutom kokosflingorna.
  3. Vispa eller rör ihop till en slät glasyr.
  4. Toppa sedan kakan med glasyren och avsluta med att strö över kokosflingor.