Veganska chokladbollar på 5 ingredienser
Veganska chokladbollar på 5 ingredienser
5 ingredienser
15 m
Dessa saftiga veganska chokladbollar svänger du snabbt och enkelt ihop i din matberedare! Om du vill göra dem extra fina (till påsk till exempel) så kan du blanda kokosen med färggranna pulver såsom gurkmeja, samt rosa pitaya och blå spirulina (finns i onlinebutiker). Om dadlarna blivit hårda så skär dem i små bitar, lägg i en skål, häll på 2 msk varmt vatten och låt stå i ca 30 minuter så att de blir mjuka igen.
Ingredienser
- 14 dadlar, urkärnade och mjuka
- 4 msk kokosolja
- 3 msk kakao (gärna raw)
- 2 dl havregryn (glutenfria om du vill)
- 1,5 dl riven kokos
- ev. 1 tsk färgglatt pulver (t.ex. gurkmeja, rosa pitaya, blå spirulina)
Gör så här
- Mixa dadlar, kokosolja, kakao, havregryn och 0,5 dl riven kokos i matberedare i 1-2 minuter tills smeten gått ihop och börjat klumpa sig.
- Rulla till runda bollar och lägg på ett fat.
- Om du vill ha färgglad kokos på bollarna så följ detta steg! Till 1 dl kokos är det lagom med 1 tsk färgglatt pulver. För att göra gul, rosa och blå kokos så dela upp 1 dl kokos i tre separata små skålar och tillsätt 1/3 tsk av resp. pulver i varje skål. Rör runt med en sked.
- Rulla bollarna i kokos. För att få kokosen att fastna ordentligt så brukar jag ha lite kokos i handen, lägga en boll på, strö över mer kokos och försiktigt krama in kokosen. Om du använder färgad kokos så tvätta händerna emellan färgerna.
- Förvara bollarna i kylen tills det är dags att äta dem.