Veganska chocolate chip cookies
Veganska chocolate chip cookies
7 ingredienser
30 m
"Jag har tagit fram ett recept på nyttiga chocolate chip cookies som görs på kikärtor! De är veganska, glutenfria, fria från vitt socker OCH smakar helt fantastiskt!" /Camilla Hamid
Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories
Ingredienser
- ca 260 g kikärtor, förkokta (avrunnen vikt)
- ca 1 krm vaniljpulver
- 1 dl jordnötssmör (mandelsmör funkar också)
- 2 msk agavesirap
- 1 tsk bakpulver
- ca 1 krm salt
- 120 g mörk choklad, grovhackad (Vegansk)
Gör så här
- Mixa ihop alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare till en slät, tjock smet.
- Blanda ner den mörka chokladen, spar 1/3 att garnera med.
- Låt kakdegen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan gräddning.
- Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
- Klicka ut 9 stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med mer mörk choklad och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
- Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt innan servering. Kakorna är mjuka precis när de kommit ut från ugnen men får en kakkonsistens så fort de svalnat.