• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Veganska chocolate chip cookies

Veganska chocolate chip cookies
Foto: Camilla Hamid
My Kitchen Stories
My Kitchen Stories

Veganska chocolate chip cookies

6 steg att laga

7 ingredienser

30 m

"Jag har tagit fram ett recept på nyttiga chocolate chip cookies som görs på kikärtor! De är veganska, glutenfria, fria från vitt socker OCH smakar helt fantastiskt!" /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Ingredienser

  • ca 260 g kikärtor, förkokta (avrunnen vikt)
  • ca 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl jordnötssmör (mandelsmör funkar också)
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1 krm salt
  • 120 g mörk vegansk choklad, grovhackad

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare till en slät, tjock smet.
  2. Blanda ner den mörka chokladen, spar 1/3 att garnera med.
  3. Låt kakdegen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan gräddning.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Klicka ut 9 stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med mer mörk choklad och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt innan servering. Kakorna är mjuka precis när de kommit ut från ugnen men får en kakkonsistens så fort de svalnat.
Tips!
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories