Veganska chocolate chip cookies

3 röster
30 m
9 stycken
Veganska chocolate chip cookies
Foto: Camilla Hamid

"Jag har tagit fram ett recept på nyttiga chocolate chip cookies som görs på kikärtor! De är veganska, glutenfria, fria från vitt socker OCH smakar helt fantastiskt!" /Camilla Hamid

Se fler goda recept från Camilla på My Kitchen Stories

Visa mer
30 m
9 stycken

Du behöver

  • ca 260 g kikärtor, förkokta (avrunnen vikt)
  • ca 1 krm vaniljpulver
  • 1 dl jordnötssmör (mandelsmör funkar också)
  • 2 msk agavesirap
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1 krm salt
  • 120 g mörk vegansk choklad, grovhackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Mixa ihop alla ingredienserna förutom chokladen i en matberedare till en slät, tjock smet.
  2. Blanda ner den mörka chokladen, spar 1/3 att garnera med.
  3. Låt kakdegen vila i kylskåpet i minst 30 minuter innan gräddning.
  4. Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme).
  5. Klicka ut 9 stycken kakor på en plåt med bakplåtspapper. Garnera med mer mörk choklad och grädda kakorna i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  6. Låt kakorna ligga kvar på plåten tills de svalnat helt innan servering. Kakorna är mjuka precis när de kommit ut från ugnen men får en kakkonsistens så fort de svalnat.
Tips!
Kladdkaka med centerfluff

Fler smarriga recept

Se alla härliga recept av Camilla på My Kitchen Stories

Laddar fler recept...