Vegansk srirachamajonnäs

Vegansk srirachamajonnäs
Foto: Eva Hildén

Vegansk srirachamajonnäs

6 ingredienser

10 m

Sriracha är den trendiga heta chilisåsen som särskilt gillar att blandas med majonnäs. Här använder vi den i en vegansk srirachamajonnäs. Majonnäsen gör vi på kikärtsspad, alltså det som färdigkokta kikärter ligger i när du köper dem. Kikärterna är goda att rosta och dippa!

Tips! När du ändå har öppnat en förpackning kokta kikärter för att använda spadet – rosta kikärterna med lite olja och salt. Perfekt snacks till den veganska srirachamajonnäsen.

Ta fram det bästa med Tabasco
Tabasco_produktbild_04

Ta fram det bästa med Tabasco

TABASCO® pepparsåser tar fram det bästa i maten och förhöjer även andra råvarors smak i det du tillagar.

Läs mer

Ingredienser

portioner sats
  • 3 msk kikärtsspad
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 1 tsk Grey Poupon dijonsenap
  • 2 dl rapsolja (neutral)
  • 0,5-1 msk TABASCO® Sriracha pepparsås
  • salt

Gör så här

  1. Blanda kikärtsspad, vitvinsvinäger, dijonsenap och olja i en hög, smal bunke.
  2. Mixa ihop med stavmixer till en krämig majonnäs. Smaka av med TABASCO® Sriracha pepparsås och salt.
  3. Servera majonnäsen till exempelvis hamburgare, grillat, poke bowl eller rostade kikärter.