Vegansk öppen lasagne

Vegansk öppen lasagne
Foto: Tv4

Vegansk öppen lasagne

Av: Erica Zontho

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

”En öppen lasagne är perfekt för oss utan ugn. I stället för att varva fyllning med pastaplattor kokar man plattorna och lägger fyllningen ovanpå. Så mycket enklare, eller hur!?” /Erica Zontho

Tips! Pizzaost smälter bättre än “vanliga” veganska ostar och gör såsen krämigare i denna rätt.

Ingredienser

portioner
  • 12 lasagneplattor
  • 0,5 purjolök
  • 400 g färsk spenat
  • 100 g vegansk ost (pizzaost)
  • 1 förp silkestofu [à 349 g]
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl växtbaserad grädde (gärna matlagningsgrädde)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 förp kidneybönor (à 380 g)

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med vatten till lasagneplattorna.
  2. Dela purjolöken på längden och skölj noga mellan lagren. Skär i mindre bitar.
  3. Stek purjolök och spenat i lite olja tills spenaten krympt.
  4. Riv osten och tillsätt i pannan tillsammans med silkestofu, krossade tomater och grädde. Mosa sönder tofun och rör samman.
  5. Rör ned kryddor, buljongpulver och socker. Låt allting småputtra i ca 5 minuter.
  6. Lägg ner lasagneplattorna omlott i det kokande vattnet och låt koka i 5 minuter. Tillsätt 1 msk olja i vattnet så fastnar de inte lika lätt i varandra. Separera dem genast efter kokning.
  7. Lägg tre plattor på varje tallrik, sprid fyllning ovanpå och servera med avsköljda kidneybönor.