Vegansk öppen lasagne

Vegansk öppen lasagne
Foto: Tv4

Vegansk öppen lasagne

Av: Erica Zontho

Från: Nyhetsmorgon

13 ingredienser

20 m

”En öppen lasagne är perfekt för oss utan ugn. I stället för att varva fyllning med pastaplattor kokar man plattorna och lägger fyllningen ovanpå. Så mycket enklare, eller hur!?” /Erica Zontho

Tips! Pizzaost smälter bättre än “vanliga” veganska ostar och gör såsen krämigare i denna rätt.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 12 lasagneplattor
  • 0,5 purjolök
  • 400 g färsk spenat
  • 100 g vegansk ost (pizzaost)
  • 1 förp silkestofu [à 349 g]
  • 500 g krossade tomater
  • 1,5 dl växtbaserad grädde (gärna matlagningsgrädde)
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk vitpeppar
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver
  • 0,5 msk strösocker
  • 1 förp kidneybönor (à 380 g)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Koka upp en stor kastrull med vatten till lasagneplattorna.
  2. Dela purjolöken på längden och skölj noga mellan lagren. Skär i mindre bitar.
  3. Stek purjolök och spenat i lite olja tills spenaten krympt.
  4. Riv osten och tillsätt i pannan tillsammans med silkestofu, krossade tomater och grädde. Mosa sönder tofun och rör samman.
  5. Rör ned kryddor, buljongpulver och socker. Låt allting småputtra i ca 5 minuter.
  6. Lägg ner lasagneplattorna omlott i det kokande vattnet och låt koka i 5 minuter. Tillsätt 1 msk olja i vattnet så fastnar de inte lika lätt i varandra. Separera dem genast efter kokning.
  7. Lägg tre plattor på varje tallrik, sprid fyllning ovanpå och servera med avsköljda kidneybönor.