2 dl blandade nötter, grovhackade (jag använde hasselnötter)
Servering
havregrädde, vispbar (eller vanlig grädde)
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck en ugnsform som är ca 20 × 30 cm med bakplåtspapper.
Smält kokosoljan och låt den svalna.
Blanda kikärtsspad och socker i en bunke och vispa tills det bildas en marängliknande smet, det tar 3–4 minuter.
Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i bunken genom en finmaskig sil. Vänd försiktigt några gånger med en slickepott. Tillsätt kokosoljan och vänd ihop tills allting är ordentligt blandat, men blanda inte i onödan.
Bred ut smeten jämnt i formen och strö på nötterna.
Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Kakan ska vara krispig på ytan och kladdig inuti.
Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen i minst 1 timme. Kakan ska vara helt kall innan den skärs upp och serveras.