Vegansk brownie med nötter

NYHET
Vegansk brownie med nötter
Foto: Tv4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Vegansk brownie med nötter

3

9 ingredienser

45 m

Brownie är alltuid populärt! Den här versionne är dessutom vegansk så ännu fler kan njuta av den, perfekt!

Ingredienser

portioner bitar
  • 100 g kokosolja [1 rågad dl]
  • 1 dl kikärtsspad [ca 1 dl och 1 msk]
  • 3 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl blandade nötter, grovhackade (jag använde hasselnötter)

Servering

  • havregrädde, vispbar (eller vanlig grädde)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck en ugnsform som är ca 20 × 30 cm med bakplåtspapper.
  2. Smält kokosoljan och låt den svalna.
  3. Blanda kikärtsspad och socker i en bunke och vispa tills det bildas en marängliknande smet, det tar 3–4 minuter.
  4. Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i bunken genom en finmaskig sil. Vänd försiktigt några gånger med en slickepott. Tillsätt kokosoljan och vänd ihop tills allting är ordentligt blandat, men blanda inte i onödan.
  5. Bred ut smeten jämnt i formen och strö på nötterna.
  6. Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Kakan ska vara krispig på ytan och kladdig inuti.
  7. Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen i minst 1 timme. Kakan ska vara helt kall innan den skärs upp och serveras.
  8. Servera gärna med grädde för att bryta av sötman.