Vegansk brownie med nötter
Vegansk brownie med nötter
9 ingredienser
45 m
Brownie är alltuid populärt! Den här versionne är dessutom vegansk så ännu fler kan njuta av den, perfekt!
Se Zeina Mourtada laga receptet

Ingredienser
- 100 g kokosolja [1 rågad dl]
- 1 dl kikärtsspad [ca 1 dl och 1 msk]
- 3 dl strösocker
- 1,5 dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 0,5 tsk salt
- 2 dl blandade nötter, grovhackade (jag använde hasselnötter)
Servering
- havregrädde, vispbar (eller vanlig grädde)
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Täck en ugnsform som är ca 20 × 30 cm med bakplåtspapper.
- Smält kokosoljan och låt den svalna.
- Blanda kikärtsspad och socker i en bunke och vispa tills det bildas en marängliknande smet, det tar 3–4 minuter.
- Blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner det i bunken genom en finmaskig sil. Vänd försiktigt några gånger med en slickepott. Tillsätt kokosoljan och vänd ihop tills allting är ordentligt blandat, men blanda inte i onödan.
- Bred ut smeten jämnt i formen och strö på nötterna.
- Grädda mitt i ugnen i 25–30 minuter. Kakan ska vara krispig på ytan och kladdig inuti.
- Låt kakan svalna och ställ sedan i kylen i minst 1 timme. Kakan ska vara helt kall innan den skärs upp och serveras.
- Servera gärna med grädde för att bryta av sötman.