Västerbottenskaka

Västerbottenskaka
Foto: TV4
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Västerbottenskaka

9

11 ingredienser

30 min + tid att vila i kylen

En salt småkaka smaksatt med västerbottensost och lite chili rullad i paprikapulver och örter. 

Ingredienser

Kaka

  • 500 g vetemjöl
  • 300 g smör
  • 50 g mjölk
  • 50 g florsocker
  • 200 g Västerbottensost, grovriven
  • 1 ägg
  • 4 g salt
  • 5 g svartpeppar, malen
  • chiliflakes, en nypa

Att rulla i

  • blandade örter (t ex salvia, mejram, basilika, timjan)
  • paprikapulver

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till kakan till en smidig deg.
  2. Rulla till längder, ca 4 cm i diameter.
  3. Häll ut valfria örter och paprikapulver på bordet. Rulla degrullen i kryddorna. Plasta och kyl 2-48 timmar.
  4. Sätt ugnen på 180 grader.
  5. Skär rullen i skivor, ca 5 mm tunna. Lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  6. Grädda 8-10 minuter.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Supergod och krämig avokadopasta

Enkla tips!

Skapa nya rätter med resterna i kylen

Läs mer