Varma päron med frasigt toscaknäcke

Varma päron med frasigt toscaknäcke
Foto: Tv4

Varma päron med frasigt toscaknäcke

Av: Susanne - Alingsås

Från: Halv åtta hos mig

9 ingredienser

20 m

Varma päron med frasigt toscaknäcke är enkelt att laga men blir riktigt festligt och gott som dessert efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 burk päronhalvor (á 850 g)
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 100 g mandelspån
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg de avrunna päronen med den kupade sidan uppåt i en ugnssäker form.
  3. Smält smöret, sockret och sirapen i en kastrull och låt det koka upp.
  4. Rör i mandelspån, mjölet och mjölken och låt det koka upp och sjuda tills det tjocknar.
  5. Skeda toscasmeten över päronen och sätt in formen i ugnen och grädda tills toscan fått färg.
  6. Servera päronen med grädde som du vispat med fröna från en vaniljstång.