Varma päron med frasigt toscaknäcke

Varma päron med frasigt toscaknäcke
Foto: Tv4

Varma päron med frasigt toscaknäcke

28

6 steg att laga

9 ingredienser

20 m

Varma päron med frasigt toscaknäcke är enkelt att laga men blir riktigt festligt och gott som dessert efter maten.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 burk päronhalvor (á 850 g)
  • 50 g smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 dl sirap
  • 100 g mandelspån
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 vaniljstång

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Lägg de avrunna päronen med den kupade sidan uppåt i en ugnssäker form.
  3. Smält smöret, sockret och sirapen i en kastrull och låt det koka upp.
  4. Rör i mandelspån, mjölet och mjölken och låt det koka upp och sjuda tills det tjocknar.
  5. Skeda toscasmeten över päronen och sätt in formen i ugnen och grädda tills toscan fått färg.
  6. Servera päronen med grädde som du vispat med fröna från en vaniljstång.
TIPS!
läs mer
Marockansk morotssallad med örter, pistage och hummus

Skapa en sundare vardag!

Nystarta året med goda och hälsosamma recept

Läs mer