• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Varma mackor med rökt skinka

Varma mackor med rökt skinka
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Varma mackor med rökt skinka

5 steg att laga

5 ingredienser

15 m

”När jag var liten så var det varma mackor man åt när ingen orkade laga mat. Det köptes inte sushi och pizza var det bara om det var helg och extra festligt. Men idag gör jag helst varma mackor ändå. Varma mackor och en kopp te är ingen dum middag alls. Extra mysig barndomsstämning infinner sig om man äter samtidigt som man spelar något brädspel tillsammans.” /Jessica Frej

Tips! Servera gärna morotsstavar, gurkstavar och andra plockiga grönsaker till. Ersätt skinkan med tunt skivad haloumi, saltgurka eller lök om du vill göra mackorna vegetariska.

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 8 skiva vitt bröd
  • 4 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraîche
  • 8 skiva rökt skinka
  • 3 dl ost, riven

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Bred ett tunt lager dijonsenap på varje brödskiva.
  3. Bred även ett generöst lager crème fraiche på varje bröd.
  4. Fördela skinkan på bröden samt strö över osten.
  5. Gratinera mackorna i ugnen i ca tio minuter. Servera!