• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Varma hjortron med glass och havrecrunch

Varma hjortron med glass och havrecrunch
Foto: Tv4

Varma hjortron med glass och havrecrunch

5 steg att laga

9 ingredienser

30 m

Vaniljglass med varma hjortron och havrecrucnh blir en riktigt god efterrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Glass

  • 0,5 l vaniljglass
  • 1,5 dl grädde
  • 1 krm vaniljpulver

Hjortron

  • 300 g hjortron
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 msk hjortonlikör

Havrecrunch

  • 3 dl havregryn
  • 2 msk smör, mjukt
  • 4 msk ljus sirap

Gör så här

  1. Glass
    Lägg glassen i en bunke. Vänta tills den har mjuknat något och häll då i grädde och vaniljpulver. Blanda väl.
  2. Ställ in i frysen igen tills det är dags för servering.
  3. Hjortron
    Värm hjortron och socker i en kastrull tills sockret smälter. Ha då i likören och sjud på låg värme i cirka 5 minuter. 
  4. Havrecrunch
    Häll havregryn, smör och sirap i en bunke och blanda väl.
  5. Fördela massan på en plåt. Ställ in i ugnen i 200 grader i cirka 5-10 minuter tills crunchet har fått fin färg. Ta ut och rör om. Låt kallna.