Varm kronärtskocka med sardellsmör
Varm kronärtskocka med sardellsmör
9 ingredienser
50 m
Varm kronärtskocka med sardellsmör och rivet bröd är en riktogt god hösträtt att trolla fram i veckan.
Ingredienser
- 2 kronärtskockor (stora)
- 1 citron
- salt
- 200 g smör
- 0,5 burk sardellfiléer i olja
- olivolja
- 1-2 dl pankoströbröd
- mynta
- ca 1 klyfta vitlök, riven
Gör så här
- Bryt av stjälken på kronärtskockorna och koka dem sedan i saltat vatten med en halverad citron i ca 40 minuter.
- Dra av ett blad för att se om de är klara.
- Vispa smöret med hackade sardeller.
- Lägg sedan kronärtskockorna på en plåt, ringla på olivolja och rosta i ugnen på 210 grader tills de har fått färg.
- Servera sedan med smöret och ströbröd. Toppa med lite mynta.