Varm guleböj med mandelspån och vaniljparfait

Varm guleböj med mandelspån och vaniljparfait
Foto: TV4

Varm guleböj med mandelspån och vaniljparfait

Av: Jocke - Östersund

Från: Halv åtta hos mig

8 ingredienser

20 m + 4 h

Honungsbakade bananer tillsammans med en hemgjord vaniljparfait och mandelspån.

Dryck: Riktigt kokkaffe och Salted Caramel Baileys

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Parfait

  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde

bananer

  • 2 msk smör, till formen
  • 2 bananer
  • 3 msk honung
  • ca 50 g mandelspån, till garnering

Gör så här

  1. Vispa äggulorna med florsocker och fröna från vaniljstången. Vispa grädden och blanda sedan ihop. Ställ in den i frysen i portionsskålar i minst 4 timmar.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram parfaiten och låt den stå framme en stund innan serveringen (ca 10 minuter).
  3. Smörj en eldfast form med lite smör. Skala och klyv bananerna på längden. Smält honung och pensla bananerna. Värm i ugnen i 5 minuter. Pensla/ös bananerna igen och lägg på mandelspån. Stå inne 5 minuter till.
  4. Servera bananerna tillsammans med parfaiten.