Varm cheddardipp med pimientos de padrón och koriandersalsa

NYHET
Varm cheddardipp med pimientos de padrón och koriandersalsa
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Varm cheddardipp med pimientos de padrón och koriandersalsa

Av: Siri Barje

Från: Snacks

12 ingredienser

30 min

Perfekt inledning på en tacokväll! Det är sååå gott med den syrliga koriandersalsan som skär genom den ljuvliga osten. Det här är en sån dipp som man bara vill ha mer och mer av.

Ingredienser

portioner
  • 120 g cheddarost, i kuber
  • 200 g hamburgerost
  • 1,5 dl standardmjölk
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 10 pimiento de padrón, hackade
  • 1 jalapeño, urkärnad och hackad

Koriandersalsa

  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 salladslök, finhackad
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja
  • salt

Till servering

  • tortillachips

Gör så här

  1. Vänd salladslöken med vinäger, olivolja och salt i en skål och låt stå.
  2. Smält osten i en kastrull på medelvärme. Vispa ner mjölk och grädde och vispa, vispa, vispa tills allt är slätt. Tillsätt padrón och jalapeño och rör runt.
  3. Vänd ner koriandern i salladslöken. Lägg ostdippen i en förvärmd djup tallrik, toppa med koriandersalsan och servera med tortillachips.