Varm äggtoddy

Tina Nordström KM

Varm äggtoddy

8 ingredienser

20 m

En varm och mustig äggtoddy hör julen till.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 6 äggulor
  • 0,75 dl rörsocker
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 8 cl kaffe, starkt och varmt (espresso)
  • 10 cl rom (eller Cointreau)
  • apelsinskal
  • tonkaböna, riven (eller valfria julkryddor)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Vispa äggulorna med sockret fluffigt.
  2. Koka upp mjölk och grädde. Tillsätt äggblandningen samt kaffe och vispa allt vad du kan i någon minut på medelvärme.
  3. Ta av kastrullen från plattan så äggen inte blir för varma. Smaksätt med rom.
  4. Häll upp i fyra glas och toppa med rivet apelsinskal samt kryddor.