Världens godaste gröt

Med detta recept blev Ellinor världsmästare i traditionell grötkokning.

19 oktober 2017
2

Du behöver

  • 1 dl Saltå havrekross
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Lägg havrekrosset i blöt 10-12 timmar, ca 2 cm över grynen ska vattnet vara. Låt stå i rumstemperatur, det får inte bli för varmt.
  2. Häll i de blötlagda grynen med vattnet i en gryta med höga kanter, gröten ska koka skarpt så det behövs. Under koktiden ca 25-30 min ska man pytsa i lite mer vatten och smaka av med salt. Glöm inte att röra i gröten och reglera värmen så att det inte bränner i botten.
  3. Smaka, smaka, smaka tills du tycker din gröt smakar gott. När du tycker den är bra låter du den stå utan värme 2-3 min så att den sätter sig. Använd tillbehör som du tycker om men gröten är god som den är också.
Kommentera receptet

Fler goda recept