Världens godaste gröt

30 röster
2

Med detta recept blev Ellinor världsmästare i traditionell grötkokning.

Visa mer
2

Du behöver

  • 1 dl Saltå havrekross
  • vatten
  • salt

Gör så här

  1. Lägg havrekrosset i blöt 10-12 timmar, ca 2 cm över grynen ska vattnet vara. Låt stå i rumstemperatur, det får inte bli för varmt.
  2. Häll i de blötlagda grynen med vattnet i en gryta med höga kanter, gröten ska koka skarpt så det behövs. Under koktiden ca 25-30 min ska man pytsa i lite mer vatten och smaka av med salt. Glöm inte att röra i gröten och reglera värmen så att det inte bränner i botten.
  3. Smaka, smaka, smaka tills du tycker din gröt smakar gott. När du tycker den är bra låter du den stå utan värme 2-3 min så att den sätter sig. Använd tillbehör som du tycker om men gröten är god som den är också.
19 oktober 2017
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept