Fryst cheesecake

Fryst cheesecake
Foto: TV4
Sara Begner
Sara Begner

Fryst cheesecake

Av: Sara Begner

Från: Vår kokbok

7 ingredienser

30 min

Räcker till 10-12 portioner.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 125 g färskost
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 3 digestivekex
  • blandad frukt (eller bär)

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela på äggens gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum. Vispa grädden. Rör sönder osten. Vispa den först med gulorna, 1 i taget, sedan sockret och vaniljsockret. Rör ner grädden. Vänd ner vitesskummet sist.
  2. Häll blandningen i en springform. Ställ formen övertäckt i frysen. Låt stå minst 4 tim.
  3. Ta kakan ur frysen ca 30 minuter innan den ska serveras. Strö över krossade kex och garnera med frukt och bär.