En oslagbar smakkombination med varm ananas, kolasås med smak av ingefära och krispiga pistagenötter. Serverat med vaniljglass blir den här desserten helt komplett!
Värm socker i kastrull på medelhög värme tills sockret karamelliserats (vilket sker när sockret når en temperatur på 165°). Tänk på att välja en stor kastrull - annars är det stor risk att kolasåsen kokar över!
När sockret karamelliserats tillsätter du balsamvinägern. Det kan komma att skvätta - så var försiktig!
Tillsätt vispgrädden och sirapen. Låt koka upp.
Lägg i den rivna ingefäran och låt kolasåsen koka i 5-6 minuter. Sila av och smaka av med salt. Låt svalna innan servering.
Ananas
Skär bort skalet på ananasen.
Dela ananasen i mindre stavar (ca 1 x1 x 5 cm).
Skär någrasmå snitt halvvägs på tvären genom ananasstavarna. Utan snitten blir ananasen lite svåräten med sked!
Mikra i mikrovågsugn en minut på 500W. Tiden kan variera beroende på mikrovågsugnens effekt - gör en testbit! När den mikras får ananasen en annan sötma.
Pistagenötter
Hacka pistagenötterna i mindre bitar.
Servering
Lägg upp en ananasstav och vaniljglass. Ringla över kolasåsen över ananasen. Strö över pistagenötterna och garnera med mynta eller citronmeliss!