Vaniljris med citrussallad

Vaniljris med citrussallad
Foto: Jessica Frej
Jessica Frej
Jessica Frej

Vaniljris med citrussallad

8 ingredienser

10 m + 1,5 h

Grötris är perfekt som mellanmål, jag brukar göra en sats risgrynsgröt enligt nedan och sen ha den i kylen och blanda upp den med kesella eller turkisk yoghurt när jag ska äta den. Fräscht, mättade och supergott ihop med sötsyrliga citrusfrukter. /Jessica

Ingredienser

Risgrynsgröt (blir ca 1 liter)

  • 2 dl rundkornigt ris, grötris
  • 1 l mjölk
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt

Vaniljris

  • 0,5 l gröt
  • 2,5 dl vaniljkvarg
  • 2 apelsiner, gärna blodapelsin
  • 2 clementiner

Gör så här

  1. Koka upp ris, mjölk, smör och salt i en rymlig gryta. Koka gröten med lock på väldigt svag värme i ca 1,5 timme, rör om då och då. När gröten är färdig, låt den kallna.
  2. Blanda gröt och vaniljkvarg och lägg i skålar eller burkar.
  3. Skala apelsinerna, gärna med kniv och skär i småbitar. Skala clementinerna och här i mindre bitar. Toppa riset med citrusfrukterna.