Vaniljkola

Vaniljkola
Foto: Khoisan Gourmet

Vaniljkola

8 ingredienser

30 min

Vad går upp emot klassiska kolor som får en extra smakdimension med äkta vanilj? För att skapa en enkel wow-effekt kan du snurra kolan innan du lägger den i pappret.

Khoisan Gourmet vaniljpulver produkt NY 2024

Khoisan Gourmet Vaniljpulver

Vårt vaniljpulver består av hela malda vaniljstänger av högsta kvalitet för en ljuvlig äkta smak av vanilj.

Ingredienser

portioner styck
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk Khoisan Gourmet vaniljpulver
  • 0,5 dl glykos
  • 0,5 tsk ättiksprit 12 %
  • ca 0,5 krm salt

Gör så här

  1. Smörj en liten form, ca 15 x 10 cm (eller avlång bakform).
  2. Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser.
  3. Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel. Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 129 grader.
  4. Häll upp blandningen i formen. Låt kallna och stelna.
  5. Skär sedan i avlånga bitar med en smord kniv. Snurra på varje bit och slå sedan in i bakplåtspapper.