Vaniljkokta rabarber med citronkräm

NYHET
Vaniljkokta rabarber med citronkräm

Vaniljkokta rabarber med citronkräm

9 ingredienser

1 h

Vaniljkokta rabarber med sötsyrlig kräm på lemon curd, krossade drömmar och citronmeliss. Japp, här har vi en riktig succé i vår och sommar!

Receptet är hämtat ur boken Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll
Dejlig_bok

Receptet är hämtat ur boken Dejlig: Att samlas kring mat från morgon till kväll

Läs mer

Ingredienser

portioner

Vaniljkokta rabarber

  • 500 g rabarber
  • 3 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljpaste

Citronkräm

  • 300 g färskost
  • 1,5 dl florsocker
  • 3 msk lemon curd

Servering

  • drömmar, krossade
  • färsk citronmeliss

Gör så här

Vaniljkokta rabarber

  1. Skölj rabarbern noga. Skär sedan upp den i 3 cm stora bitar. Jag skar mina på längden och diagonalt, så det blev sneda bitar.
  2. Koka upp vatten, socker och vaniljpaste.
  3. Tillsätt sedan rabarbern i vattnet, stäng av plattan och låt dra i ca 30–45 minuter.

Citronkräm

  1. Vispa färskost, florsocker och lemon curd med elvisp i en bunke. Det ska bli fluffigt och lent samt smaka magiskt gott.

Servering

  1. Krossa drömmarna i en påse.
  2. Klicka upp krämen på tallrikar och toppa med rabarbern.
  3. Strö de krossade drömmarna över och dekorera med citronmeliss.