Skär smöret till mördegen i kuber och lägg i en matberedare. Tillsätt de torra ingredienserna till mördegen och mixa snabbt samman till en smulig massa.
Häll upp den smuliga massan på̊ ett bakbord och arbeta snabbt ihop degen för hand. Lägg degen i en plastpåse, platta till och lägg i kylen i ca 30 minuter.
Vaniljkräm
Värm upp mjölk, grädde och vanilj i en kastrull.
Blada ihop äggulor, strösocker och majsstärkelse i en skål.
Häll den varma gräddmjölken i äggblandningen under konstant omrörning. Häll direkt tillbaka blandningen i kastrullen.
Värm blandningen på låg till medelvärme under konstant omrörning. Det får inte koka! Värm tills det blivit krämigt och du ser spår av vispen i krämen.
Tillsätt smöret och rör runt tills det smält.
Häll över krämen i en skål. Plasta krämen så att plastfolien ligger direkt mot krämen.
Låt svalna helt i kylen.
Montering
Ta ut mördegen från kylen, rulla degen till bollar och lägg i valfria formar.
Tryck ett hål i mitten och spritsa i vaniljkräm. Här kan man även fylla halva med hallonsylt om man önskar.
Grädda kakorna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna. Tiden varierar beroende på̊ storlek, men för normalstora kakor är ca 10–12 minuter lagom.
Låt kakorna svalna helt innan du knackar ur dem från sina formar.