Vaniljglass med punschmarinerade russin

Vaniljglass med punschmarinerade russin
Foto: Tv4

Vaniljglass med punschmarinerade russin

Av: Lolly - Karlshamn

Från: Halv åtta hos mig

7 ingredienser

20 m

Vaniljglass med punschmarinerade russin med mango och physalis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
 • 2 dl sultanrussin
 • 2 dl punsch (Carlshamns Flagg Punch)
 • 2 l vaniljglass (med vaniljstång)
 • 200 g mörk choklad
 • 4 rosor (vita)
 • 400 g fryst mango, i tärningar
 • 12 physalis

Gör så här

 1. Marinera sultanrussinen med Carlshamns Punch, lägg allt i en glasburk och sätt på locket. Låt burken stå i rumstemperatur gärna en dag tidigare för bästa resultat.
 2. Tag en plastbunke med rund botten (den ska kunna frysas). Låt den köpta glassen bli mjuk och sleva sedan upp ett lager i botten på bunken. Strö över russinen som har marinerats i Punchen och lägg på ett nytt lager glass. Varva lager på lager tills glassen tar slut.
 3. Ställ in bunken i frysen så det stelnar.
 4. Tag fram en kastrull och fyll till hälften med vatten. Låt vattnet sjuda och placera en skål som ”lock”. Bryt sönder chokladen i skålen, rör om med en sked tills det smält.
 5. Bryt loss gröna vackra blad från rosorna (2 blad per person).
 6. Tag nu fram tallrikar och brödpensel. Stäng av värmen på grytan. Doppa penseln i chokladen och pensla ovansidan på de gröna rosbladen, låt svalna på faten. Innan servering lossar du det grönabladet från chokladen.
 7. Tina mangon och häll den i durkslag för att rinna av.
 8. Öppna upp de torra bladen på physalisen så du ser frukten.
 9. Använd ett svart fat till desserten. Lägg upp mangon i en båge på vänster sida, på höger sida lägger du physalisen i en båge.
 10. Nu är det glassens tur. Doppa en glassopa i hett vatten och skopa upp 2-3 glasskulor centrerat på tallrikarna. Lägg chokladbladen och en vit ros på varje tallrik. Servera.