Vaniljglass med kolasås på blodapelsin

NYHET
koket.se
Vaniljglass med kolasås på blodapelsin
Foto: TV4
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Vaniljglass med kolasås på blodapelsin

11 ingredienser

30 min

Vaniljglass smaksatt med punsch tillsammans med en drömlik kolasås på blodapelsin kommer att sätta guldkant på helgen!

Se Ludwig Tjörnemo laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Glass

  • 4 port vaniljglass [4 kulor]
  • 4 msk punsch

Kolasås

  • 100 g grädde
  • 100 g strösocker
  • 3 g majsstärkelse
  • 50 g grädde
  • 50 g blodapelsin
  • 5 g rosmarin
  • ca 2 g flingsalt

Servering

  • hasselnötter, hackade och rostade
  • blodapelsin, skurna i mindre bitar

Gör så här

Glass

  1. Temperera glassen och blanda i punschen.
  2. Ställ in glassen en stund i frysen så att den blir lagom hård igen.

Kolasås

  1. Koka 100 g grädde med sockret till ca 120 grader.
  2. Tillsätt sedan majsstärkelse, 50 g grädde, blodapelsin och rosmarin. Låt koka till 103 grader.
  3. Kyl ner kolasåsen och sila sedan bort rosmarinen och smaka upp med flingsalt.

Servering

  1. Servera glassen med kolasåsen, hasselnötter och blodapelsinbitar.