Vaniljglass i hemgjort rån

6 röster
1 h 30 m
4

Krämig vaniljglass i hemgjort rån med choklad och bär blir ett perfekt sätt att avsluta middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 30 m
4

Du behöver

Vaniljglass

  • 3 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 vaniljstång

Rån

  • 1,5 dl smör, skirat
  • 1,5 dl socker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat

Chokladdekoration

  • 100 g mörk blockchoklad

Till servering

  • körsbärssylt
  • körsbär
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Glass
    Vispa grädden, men inte för hårt.
  2. Vispa äggulor tillsammans med florsocker, så det blir riktigt fluffigt. Blanda i vaniljkornen och rör sist i grädden.
  3. Blanda allt och ställ in i en form i frysen. Låt stå minst 4-6 timmar.
  4. Rån
    Vispa ihop alla ingredienser. Värm rånjärnet och pensla det första gången med smör.
  5. Bred ut smeten tunt och grädda på medelvärme ca 1,5 minut på varje sida. Lägg rånen, direkt efter gräddningen över ett glas för att forma till en skål. Låt svalna.
  6. Chokladdekoration
    Smält chokladen och spritsa fyra mönster tunt på ett bakplåtspapper.
  7. Servering
    Lägg glass i formarna och häll körsbärssylt över och dekorera med ett färskt körsbär och chokladdekorationen.
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...