Vaniljglass i hemgjort rån

Vaniljglass i hemgjort rån
Foto: Tv4

Vaniljglass i hemgjort rån

Av: Per - Tidaholm

Från: Halv åtta hos mig

12 ingredienser

1 h 30 m

Krämig vaniljglass i hemgjort rån med choklad och bär blir ett perfekt sätt att avsluta middagen.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Vaniljglass

  • 3 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 vaniljstång

Rån

  • 1,5 dl smör, skirat
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl vatten
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat

Chokladdekoration

  • 100 g mörk blockchoklad

Till servering

  • körsbärssylt
  • körsbär

Gör så här

Glass

  1. Vispa grädden, men inte för hårt.
  2. Vispa äggulor tillsammans med florsocker, så det blir riktigt fluffigt. Blanda i vaniljkornen och rör sist i grädden.
  3. Blanda allt och ställ in i en form i frysen. Låt stå minst 4-6 timmar.

Rån

  1. Vispa ihop alla ingredienser. Värm rånjärnet och pensla det första gången med smör.
  2. Bred ut smeten tunt och grädda på medelvärme ca 1,5 minut på varje sida. Lägg rånen, direkt efter gräddningen över ett glas för att forma till en skål. Låt svalna.

Chokladdekoration

  1. Smält chokladen och spritsa fyra mönster tunt på ett bakplåtspapper.

Servering

  1. Lägg glass i formarna och häll körsbärssylt över och dekorera med ett färskt körsbär och chokladdekorationen.