Vanilj- och limesnurror

Vanilj- och limesnurror
Foto: Pernilla Thelaus/TV4
Linus Larsson
Linus Larsson

Vanilj- och limesnurror

9

7 steg att laga

10 ingredienser

Häftiga snurror med smak av lime och vanilj. En riktig vinnare på barnkalaset!

Till det här receptet används endast två tredjedelar av mördegen. Resten kan exempelvis användas till Linus viol- och citronsnittar.

Det här är ett deltagarrecept från Hela Sverige bakar.

Ingredienser

Mördeg

  • 300 g vetemjöl [5 dl]
  • 200 g smör, kallt, i kuber
  • 100 g strösocker [1,2 dl]
  • 16 g vaniljsocker [2 msk]
  • 1 krm salt
  • 1 äggula

Smaksättning

  • 1 limefrukt, skal från hela och saft från halva
  • grön pastafärg
  • ev vetemjöl
  • 85 g strösocker [1 dl]

Gör så här

  1. Mördeg
    Nyp ihop vetemjöl med de andra ingredienserna till en deg, knåda den lite snabbt så allt går ihop. Dela degen i 3 lika stora delar. Använd 2 av delarna till dessa kakor.
  2. Smaksättning
    Ta en del mördeg och blanda i grön pastafärg, limesaft och -skal. Troligtvis kommer du att få blanda in lite mer mjöl också. Försöka att ha samma konsistens på båda mördegarna.
  3. Kavla ut båda degarna på ett bakplåtspapper med plastfilm över till två rektanglar, ganska tunna och lika stora.
  4. Lägg den gröna över den ofärgade, skär rent kanterna så de är lika stora. Sen rullar du dem ganska tajt och hårt, från långsida till långsida.
  5. Blanda socker och grön färg i en liten påse tills allt socker har färgats grönt. Häll ut sockret på bakplåtspapperet och rulla rullen så hela är täckt i socker.
  6. Skär kakorna i 4-5 mm tunna skivor och lägg på en plåt. För att det ska gå lättare att skära kan du lägga rullen i kylen eller frysen en stund innan.
  7. Grädda på 175 grader i 10-12 minuter. Låt svalna.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer