Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär

Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär
Foto: Tv4

Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär

114

7 steg att laga

7 ingredienser

15 m

Underbar och enkel tartelette på smördegsplattor som du fyller med en vaniljkräm på färskost och toppar med färska hallon. Perfekt dessert efter en festlig middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Färskost- och vaniljkräm:

  • 100 g färskost
  • 2-3 tsk florsocker
  • 2 krm vaniljsocker
  • 0,5 äggula

Servering:

  • 3-4 frysta smördegsplattor (inte smördeg på rulle)
  • 1,5-2 dl hallon (frysta el färska)
  • florsocker, att sikta över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Börja med att röra ihop vaniljkrämen och blanda samman alla ingredienser till en slät kräm.
  3. Lägg upp smördegsplattorna på bänken och stansa ut rundlar på ca. 8 cm i diameter. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Klicka på en klick av vaniljkrämen i mitten på alla smördegsrundlar, fördela ut med en tesked så att det är ca 2 cm kvar av smördegskanten runt om.
  5. Sätt hela hallon i en ring uppepå krämen, ca 6 hallon per smördegsrundel.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca. 11–12 min. tills smördegen rest sig runt om och fått en härlig gyllene färg.
  7. Ta ut, låt svalna och sikta över rikligt med florsocker. Servera med en klick rårörda hallon. Mums!
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Elon - surdegsbrod

Bakmaskin, assistent eller matberedare?

Vad är bäst till brödbaket - Elon tipsar!

Läs mer