Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär

Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär
Foto: Tv4

Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär

114

7 steg att laga

7 ingredienser

15 m

Underbar och enkel tartelette på smördegsplattor som du fyller med en vaniljkräm på färskost och toppar med färska hallon. Perfekt dessert efter en festlig middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Färskost- och vaniljkräm:

  • 100 g färskost
  • 2-3 tsk florsocker
  • 2 krm vaniljsocker
  • 0,5 äggula

Servering:

  • 3-4 frysta smördegsplattor (inte smördeg på rulle)
  • 1,5-2 dl hallon (frysta el färska)
  • florsocker, att sikta över

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Börja med att röra ihop vaniljkrämen och blanda samman alla ingredienser till en slät kräm.
  3. Lägg upp smördegsplattorna på bänken och stansa ut rundlar på ca. 8 cm i diameter. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Klicka på en klick av vaniljkrämen i mitten på alla smördegsrundlar, fördela ut med en tesked så att det är ca 2 cm kvar av smördegskanten runt om.
  5. Sätt hela hallon i en ring uppepå krämen, ca 6 hallon per smördegsrundel.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca. 11–12 min. tills smördegen rest sig runt om och fått en härlig gyllene färg.
  7. Ta ut, låt svalna och sikta över rikligt med florsocker. Servera med en klick rårörda hallon. Mums!