Vanilj- och hallontartelette med en kyss av sommarens bär

112 röster
15 m
4

Underbar och enkel tartelette på smördegsplattor som du fyller med en vaniljkräm på färskost och toppar med färska hallon. Perfekt dessert efter en festlig middag!

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
15 m
4

Du behöver

Färskost- och vaniljkräm:

  • 100 g färskost
  • 2-3 tsk florsocker
  • 2 krm vaniljsocker
  • 0,5 äggula

Servering:

  • 3-4 frysta smördegsplattor (inte smördeg på rulle)
  • 1,5-2 dl hallon (frysta el färska)
  • Florsocker att sikta över
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Börja med att röra ihop vaniljkrämen och blanda samman alla ingredienser till en slät kräm.
  3. Lägg upp smördegsplattorna på bänken och stansa ut rundlar på ca. 8 cm i diameter. Lägg på en plåt täckt med bakplåtspapper.
  4. Klicka på en klick av vaniljkrämen i mitten på alla smördegsrundlar, fördela ut med en tesked så att det är ca 2 cm kvar av smördegskanten runt om.
  5. Sätt hela hallon i en ring uppepå krämen, ca 6 hallon per smördegsrundel.
  6. Sätt in plåten i ugnen i ca. 11–12 min. tills smördegen rest sig runt om och fått en härlig gyllene färg.
  7. Ta ut, låt svalna och sikta över rikligt med florsocker. Servera med en klick rårörda hallon. Mums!
13 november 2018

Laddar fler recept...