Valborgs milkpunch

NYHET
Valborgs milkpunch
Foto: TV4

Valborgs milkpunch

Av: Daniel Seehuusen

Från: Nyhetsmorgon

7 ingredienser

Daniel Seehusen gästar Nyhetsmorgon och bjuder på en drink med punsch och viollikör.

Ingredienser

  • 30 ml akvavit
  • 30 ml punsch, svensk
  • 15 ml likör, smak av viol
  • 15 ml maskrossirap
  • 60 ml mjölk, 3%
  • 15 ml citronsaft
  • 20 ml earl grey te, starkt

Gör så här

  1. Börja med att hälla mjölken i ett stort glas. Tillsätt därefter citronjuicen och rör om tills mjölken skär sig. Tillsätt övriga
  2. ingredienser och låt blandningen stå några minuter. Filtrera därefter blandningen noga. Man kan behöva filtrera i flera omgångar.
  3. Maskrossirapen gör jag genom att brygga ett te på 25 gr maskrosblommor (bara de gula bladen) och 100 gr vatten. Låt det stå i 5 minuter, sila ut bladen och tillsätt 150 gr socker.