• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Våfflor med mörk choklad, jordnötssmör och hallon

Våfflor med mörk choklad, jordnötssmör och hallon
Foto: Köket

Våfflor med mörk choklad, jordnötssmör och hallon

4 steg att laga

8 ingredienser

30 m

Lyxigaste våfflorna gör du med mörk choklad i smeten! Toppa våfflorna med ett lager jordnötssmör och ett lager hallon. Lite som en peanut butter jelly sandwich - fast bättre!


läs mer
Bob Bara bär sylt

Prova nyheten
BOB BARA BÄR & Frukt
-helt fri från tillsatt socker

Ingredienser

portioner4 portioner

Frasvåfflor

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 krm salt
  • 4 dl mjölk
  • 75 g smör
  • 75 g mörk choklad

Servering

  • jordnötssmör
  • BOB BARA BÄR & Frukt Hallon

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Vispa ner mjölken och vispa till en jämn smet.
  2. Smält smöret och tag av kastrullen från värmen. Bryt chokladen i mindre bitar och rör ut i smöret tills all choklad smält och det blandats slätt. Tillsätt våffelsmeten.
  3. Grädda våfflorna i en smörat järn tills de är frasiga och fina.
  4. Servera våfflorna med ett lager jordnötssmör och ett lager BOB BARA BÄR & Frukt Hallon.