Våfflor med brynt smör, rostade hasselnötter, vaniljgrädde och bär

12 röster
30 m
4

Finns det något godare än nygräddade våfflor? Ja - nygräddade våfflor med brynt smör! Våfflor med brynt smör i smeten, toppade med vaniljkräm, rostade hasselnötter och BOB BARA BÄR & frukt.

30 m
4
4 portioner

Du behöver

Våfflor

  • 100 g smör
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 4 dl standardmjölk (3%)

Vaniljgrädde

  • 2 dl grädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 0,5 vaniljstång
  • 2 msk florsocker

Servering

  • 1 dl hasselnötter, rostade
  • BOB BARA BÄR & Frukt Hallon/blåbär
  • 25 g smör, brynt

Gör så här

  1. Bryn smöret i en kastrull och ställ åt sidan.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en skål. Tillsätt ägg och mjölk i omgångar och vispa till en jämn smet. Tillsätt sist det brynta smöret.
  3. Hetta upp ett våffeljärn. Pensla med lite smör före första laggen och grädda sedan våfflorna gyllene och frasiga.
  4. Vispa grädde och crème fraiche tills det blir fast och fluffigt, smaksätt med vaniljfrön och florsocker.
  5. Servera våfflorna med vaniljkrämen, rostade hasselnötter, ännu mer brynt smör och BOB BARA BÄR & Frukt.
19 februari 2020