Hjortron och kaffe gör den här drinken till en riktig fullträff!
Ingredienser
sats
Under my Petronella
40 ml O.P Andersson Petronella
50 ml hjortron- och kaffecordial
80 ml sodavatten
2 droppar saltvatten
Alkholfri variant
50 ml hjortron- och kaffecordial
80 ml sodavatten
2 droppar saltvatten
Hjortron- och kaffecordial
20 g citronsyra
200 ml hjortron- och kaffesockerlag
Hjortron- och kaffesockerlag
500 g strösocker
250 ml vatten
250 g frysta hjortron, finmalda
15 g kaffeböna
Gör så här
Hjortron- och kaffecordial
Mixa citronsyra och sockerlag i en mixer eller blender så att syran löses upp.
Har du ingen mixer eller blender går det bra att vispa ihop ingredienserna i en skål tills syran lösts upp.
Hjortron- och kaffesockerlag
Värm strösocker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp.
Häll sockerlagen över de frysta hjortronen i en skål. Låt det svalna och tillsätt sedan kaffebönorna. Låt stå i rumstemp i 24-48 timmar.
Sila av hjortronen och sen är sockerlagen klar.
Spara hjortronen och ät dem med vaniljglass eller använd dem till att toppa din yoghurt.
Servering
Häll Petronella, hjortron- och kaffecordial och soda vatten i ett glas med is. Blanda ihop försiktigt med hjälp av en sked så du behåller bubblorna. Drick och njut!
Byt ut hjortron mot ett annat fryst bär såsom hallon, blåbär, smultron eller vinbär för att få en annan smak på sockerlagen. Vill du inte ha kaffetonerna så är det bara att utesluta kaffebönorna.