Mixa citronsyra och sockerlag i en mixer eller blender så att syran löses upp.
Har du ingen mixer eller blender går det bra att vispa ihop ingredienserna i en skål tills syran lösts upp.
Hjortron- och kaffesockerlag
Värm strösocker och vatten i en kastrull tills sockret har lösts upp.
Häll sockerlagen över de frysta hjortronen i en skål. Låt det svalna och tillsätt sedan kaffebönorna. Låt stå i rumstemp i 24-48 timmar.
Sila av hjortronen och sen är sockerlagen klar.
Spara hjortronen och ät dem med vaniljglass eller använd dem till att toppa din yoghurt.
Servering
Häll Petronella, hjortron- och kaffecordial och soda vatten i ett glas med is. Blanda ihop försiktigt med hjälp av en sked så du behåller bubblorna. Drick och njut!
Byt ut hjortron mot ett annat fryst bär såsom hallon, blåbär, smultron eller vinbär för att få en annan smak på sockerlagen. Vill du inte ha kaffetonerna så är det bara att utesluta kaffebönorna.