Baconsallad med ägg och gröna ärtor

Snabbt och enkelt med bacon
Foto: Martin Skredsvik
Ulrika JislandAnna Jonassen
Ulrika JislandAnna Jonassen

Baconsallad med ägg och gröna ärtor

11 ingredienser

Får man inte tag på färska sockerärtor är det även jättegott med gröna ärtor på burk. /Ulrika & Anna

Receptet är beräknat för 4–6 portioner.

Ingredienser

  • 2 förp bacon
  • 4 ägg
  • 1 isbergssallad
  • 100 g sockerärtor
  • 0,5 rödlök
  • 2-3 tomater, gärna i olika färger
  • 0,5 gurka

dressing

  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk majonnäs
  • 1 tsk ketchup
  • salt

Gör så här

  1. Skär baconet i bitar och stek det knaprigt.
  2. Låt det sedan rinna av på hushållspapper.
  3. Koka äggen enligt önskemål, vi gillar det bäst när de är lite lösa i mitten.
  4. Fördela salladen på ett stort fat.
  5. Lägg ner sockerärtorna i kokande, saltat vatten i två minuter.
  6. Skölj av med kallt vatten och lägg upp ärtorna på salladen.
  7. Strimla rödlöken och skär tomater och gurka i lagom stora bitar.
  8. Blanda ner i salladen och lägg till sist på äggklyftorna och det knapriga baconet.
  9. Vispa ihop ingredienserna till dressingen och servera till salladen.